Blogs van onze spelers

Novembernacht. Een prachtig stuk over twee vluchtelingen, die allebei gaan beginnen aan een heel nieuw leven in een totaal andere wereld. Zelf denk ik dat mensen die dit stuk gaan zien echt gaan nadenken over de grote contrasten tussen ons land en een land waaruit mensen moeten vluchten. Ik zelf ben daar ook over na gaan denken sinds we aan dit stuk zijn begonnen. Stel ik zou gevlucht zijn rond mijn 8e en ik zou als ik ongeveer 13 ben naar de middelbare school gaan. De taal heb je inmiddels wel onder de knie, maar het is een totaal andere wereld qua cultuur, welvaart en scholen, die verschillen zal je denk ik altijd blijven merken. Op school word je misschien populair en vindt iedereen je leuk of juist niet, wil je er bij horen of niet of blijf je misschien voor altijd wel totaal verschillen van de rest. Deze nieuwe wereld vol keuzes gaan jullie in dit stuk zien en ik denk dat ik niet de enige ben die aan het denken wordt gezet door Novembernacht.
~ Julia Reedijk